Fernando Torres objavio kraj karijere

Torres je poruku objavio na Twitteru gdje je napisao da je stigao kraj njegove 18-godišnje karijere, a da će detalje ove odluke objasniti na konferenciji za medije koju je najavio za nedjelju u Tokiju, gdje je ujedno igrao i za posljednji klub – Sagan Tosu.

“Imam vam najaviti nešto veoma važno, a to je da je nakon 18 uzbudljivih godina stiglo vrijeme da završim nogometnu karijeru. U nedjelju od 10 sati po japanskom vremenu održat ću konferenciju za medije na kojoj ću objaviti razloge ove odluke. Vidimo se”, poručio je Torres.

Nakon te objave Torres je dobio veliki broj komentara podrške bivših saigrača, ali i navijača iz gotovo svakog kluba u kojem je igrao.

Fernando Torres karijeru je počeo u Atletico Madridu i u prvom navratu kad je nosio dres Jorgandžija, od 2001. do 2006. godine, afirmisao se u jednog od najboljih napadača svijeta. Uslijedio je transfer u Liverpool, gdje je nastavio sjajne igre, da bi ubrzo nakon toga prešao u Chelsea.

Upravo je transfer Torresa iz Liverpoola u Chelsea za 58 miliona eura bio jedan od pokretača abnormalnih obeštećenja koja će se godinama poslije još više plaćati, a prelazak na Stamford Bridge možda i nije bio najbolja odluka za Torresa, jer je nakon toga upao u veliku golgetersku krizu i u dresu Plavaca postigao je samo 20 golova u 110 utakmica.

Navijači Liverpoola nikada mu nisu oprostili to što je otišao u rivalski klub, a nakon Chelseaja kratko je boravio u Milanu odakle se vratio u Atletico Madrid.

Torres je osvojio brojne trofeje u klupskom nogometu, a veliki uspjeh ostvario je s reprezentacijom Španije s kojom je dva puta bio prvak Evrope i jednom prvak svijeta.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*