Pregovori za adaptaciju zgrada u Kampusu UNTZ

Strateška pitanja koja se odnose na razvoj Univerziteta u Tuzli, poput rekonstrukcije, adaptacije i sanacije postojećih objekata unutar Kampusa Univerziteta u Tuzli, izmještanja Odsjeka za turski jezik i književnost iz prostora Doma armije, te iznalaženja trajnog rješenja za izvođenje nastave za studente ovog odsjeka, tema je današnjeg sastanka koji je održan u Tuzli.

Sastanku su prisustvovali ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prof. dr. Mirsad Kunić, rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enver Halilović, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Tuzli akademik Enver Zerem, direktor Turskog kulturnog centra “Yunus Emre” u Sarajevu Mehmet Akif Yaman, prof. dr. Mustafa Sever, doc.dr. Yavuz Kartallioglu i Umit Avci s timom menadžmenta Turskog kulturnog centra.

Ministar Kunić, rektor Halilović i akademik Zerem su predočili potrebe i interese Univerziteta u Tuzli, odnosno namjere da se adaptiraju zgrade u Kampusu kao trajno rješenje za izvođenje nastave studentima Odsjeka za turski jezik i književnost, te uspostavljanje stručne i naučne saradnje s univerzitetima u Turskoj.

Direktor Akif Yaman istakao je da je namjera Turskog kulturnog centra da pomognu Univerzitet u Tuzli, da im je Odsjek za turski jezik i književnost veoma važan i opredjeljenje je da zajednički djeluju na promjeni stanja, odnosno, za pronalaženje rješenja smještajnog kapaciteta ovog odsjeka, o čemu je na današnjem sastanku postignuta potpuna saglasnost, saopćeno je iz resornog kantonalnog ministarstva.

(RTV7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*