Folklorna grupa djece i mladih sa invaliditetom Centra „Koraci nade“ na Prvom međunarodnom muzičko-folklornom festivalu u Skoplju

U periodu od 21-23.06.2019. folklorna grupa Centra za djecu sa višestrukim smetnjama  „Koraci nade“ Tuzla, učestvovala je na Prvom međunarodnom folklorno-muzičkom festivalu za djecu i mlade sa posebnim potrebama u Skoplju zajedno sa grupama iz Sjeverne  Makedonije, Bugarske i Kosova.

Iz Centra Koraci nade ističu da je njihova  grupa predstavila svoju državu na najbolji mogući način. Njihova izvedba je bila popraćena velikim aplauzom , a njihovi osmjesi, dobro raspoloženje i druželjubivost, mamili su sve posjetioce festivala, te su bili najomiljeniji učesnici. Predstavnici Ambasade Bosne i Hercegovine u Sjevernoj Makedoniji takođe su svojim prisustvom pružili podršku njihovoj  izvedbi  i družili se sa korisnicima.

Organizator festivala bila je nevladina organizacija „ESE“ i kao ljubazni domaćini učinili su sve da se učesnici festivala osjećaju ugodno i sretno. Festival se održao na centralnom trgu  u Skoplju. To je bilo mjesto i prilika da mnogobrojni građani i posjetioci Skoplja vide i upoznaju se sa mogućnostima djece i mladih sa invaliditetom  i upoznaju ih u jednom sasvim drugačijem svjetlu.

Djeca i mladi sa invaliditetom trebaju imati više ovakvih prilika kako bi stekli  nova pozitivna socijalna i emotivna iskustva. Ovakve i slične aktivnosti promocije mogućnosti djece i mladih sa invaliditetom doprinose njihovom socijalnom uključivanju u sve društvene tokove, poručili au iz Centra Koraci nade Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*