Sloboda sutra protiv Mačve igra u Staroj Pazovi

Drugu kontrolnu utakmicu od početka priprema tuzlanska Sloboda odigrat će sutra u Staroj Pazovi protiv superligaša Srbije, Mačve iz Šapca.

S obzirom na to da se teren stadiona u Šapcu renovira, predstavnici Mačve su predložili Tuzlacima da ovu utakmicu odigraju u Staroj Pazovi, što je prihvaćeno. Ovo je druga pripremna utakmica koju Sloboda igra u Srbiji, a prethodno je gostovala u Bogatiću, gdje je slavila s 4:1.

– Generalnu provjeru pred početak prvenstva imat ćemo 13. jula s Osijekom, a tek danas je potvrđeno da ćemo ovu utakmicu odigrati na stadionu u Gradskom vrtu u Osijeku – rekao je za Fenu sportski direktor Slobode Ademir Smajlović.

Tuzlaci će prije toga boraviti na sedmodnevnim pripremama u Livnu (od 2. do 9. jula), kada će odigrati najmanje dvije utakmice. Do sada je dogovoren susret sa Širokim Brijegom, 3. jula, te s drugoligašem Troglavom iz Livna, 9. jula.

Po riječima Smajlovića, dogovara se i susret s banjalučkim Borcem, ali termin nije utvrđen.

Bilo je govora i o odigravanju pripremne utakmice sa Željezničarom, ali, kako je rečeno, po svemu sudeći, od ovog susreta neće biti ništa.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*