Wizz Air obilježava četiri godine poslovanja u BiH: Prevezli više od 2 miliona putnika iz Tuzle

Wizz Air, jedna od aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, slavi četvrtu godišnjicu svoga rada u Tuzli. Od početka rada Wizz Air-a u Tuzli, juna 2015. godine, ova aviokompanija je prevezla više od 2 miliona putnika iz Bosne i Hercegovine.

Wizz Air je bila jedna od prvih aviokompanija koja je obavljala komercijalne međunarodne letove iz Tuzle i danas je ostala jedina stalna aviokompanija na ovom aerodromu, saopšteno je iz ove kompanije.

Od prvog leta u junu 2015. godine, Wizz Air je nastavio sa ulaganjem u Tuzlanski kanton i trenutno upravlja sa 15 linija do 6 zemalja sa međunarodnog aerodroma Tuzla.

U martu 2017. flota aviona u Tuzlanskoj bazi porasla je na 2 aviona A320, a do 2018. Wizz Air je prevezao više od 600.000 putnika, što predstavlja rast od 7% iz godine u godinu.

Osim što je obezbijedio mogućnosti putovanja između Bosne i Hercegovine i ostatka Europe, Wizz Air je i stimulisao lokalno tržište rada u zrakoplovstvu, turizmu i drugim povezanim industrijama. Wizz Air zapošljava više od 70 članova posade i pilota u Bosni i Hercegovini.

– Wizz Air je prepoznat kao najbolja niskotarifna aviokompanija i kompanija sa najboljim kabinskim osobljem od strane naših vjernih kupaca iz Centralne i Istočne Europe – ističe se u saopštenju.

Paulina Gosk, menadžer za korporativne komunikacije u Wizz Airu je izjavila da su oduševljeni što danas slave četiri godine uspješnog poslovanja zajedno s međunarodnim aerodromom Tuzla.

– Ponosni smo što smo bili pioniri pristupačnih putovanja avionom u regionu i što doprinosimo lokalnoj ekonomiji našim niskim cijenama. Misija WIZZ-a je oduvijek bila da omogući avionski prevoz što većem broju ljudi, a time i stimulišemo avijaciju i turizam u zajednicama kojima služimo – navela je Gosk.

(indikator)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*