Završen 5. noćni turnir u futsalu “Ši Selo 2019”, pobjednik ekipa DMV Vage

Sinoć je na Omladinskom igralištu u tuzlanskom naselju Stupine, utakmicama u okviru finalne večeri, završen Peti noćni turnir u futsalu “Ši Selo 2019”, koji je prvobitno trebao biti okončan u nedjelju, a završnica je zbog loših vremenskih uslova prolongirana za sinoć.

Pobjednik turnira je ekipa DMV Vage, koja je u finalu nakon izvođenja penala bila bolja od ekipe Mermer Brkić. Ove dvije ekipe u polufinalu su pobijedile Zdravljak Bosna koja je turnir završila kao trećeplasirana i Piemonte, koja je osvojila i nagradu za Fair Play ekipu.

Prvoplasiranoj ekipi je pripala i novčana nagrada od 3.000 KM, a finalistima 700 KM, a novčane nagrade su dobili i najbolji pojedinci. Najbolji strijelac turnira je Davor Arnautović, najboljim golmanom je proglašen Evel Bajrić,a najbolji igrač je Almir Umihanić iz pobjedničke ekipe.

U finalnoj utakmici veterana (40+) najbolja je bila ekipa OFK Tuzla, koja je u finalu bila bolja od ekipe Crvene Njive.

Turnir je uspješno organizovalo organizuje Udruženje građana Ši Selo grada Tuzle, a učešće je uzelo 17 ekipa sa područja Tuzlanskog kantona i ekipa MNK Olimpijac iz Županje, koje su bile raspoređene u četiri grupe.

(Tuzlainfo.ba/A.V.)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*