Predstavljena mobilna aplikacija za cijene goriva u Federaciji BiH

Federalno ministarstvo trgovine predstavilo je u petak u Mostaru finalnu (ALPHA) verziju besplatne mobilne aplikacije “FMT FBiH oil info” koja će građanima pružati informacije o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama u Federaciji BiH.

Aplikacija omogućuje građanima da na jednom mjestu, na jednostavan i efikasan način, dobiju sveobuhvatnu i pravodobnu informaciju o cijenama goriva na benzinskim crpkama, a sve kako bi im se olakšao izbor i kupovina po najpovoljnijim cijenama.

– Riječ je o informacijskom servisu isključivo namijenjenom građanima koja će im omogućiti informacije o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama u FBiH. Aplikacija se od danas može besplatno preuzeti na web stranici Federalnog ministarstva trgovine – izjavio je na konferenciji za novinare federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović.

Podsjetio je kako je krajem svibnja Ministarstvo na Google Store servisu postavilo testnu verziju aplikacije koja je od korisnika prihvaćena jako dobro. Za sada je dostupna verzija aplikacije za mobilne telefone s Android operativnim sustavom, a uskoro će biti dostupna i verzija za iOS.

– Mobilna aplikacija ‘FMT FBiH oil info’ direktno učitava podatke iz web aplikacije eOPC.fmt.gov.ba, pohranjuje ih u realnom vremenu i daje na raspolaganje građanima, koji na taj način raspolažu sveobuhvatnim i pravodobnim informacijama o cijenama u istom momentu kada te informacije dobije Federalno ministarstvo trgovine i Vlada FBiH – kazao je Vujanović.

O značaju aplikacije govorio je i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović, kazavši kako je riječ o revolucionarnom projektu u sklopu kojega se kroz jednostavnu aplikaciju građanima daje mogućnost da pristupe vrlo bitnim podacima kada je u pitanju cijena goriva, a planirano je da se u posebnim dijelu aplikacije ugrade podaci o kvaliteta goriva.

– Ova aplikacija je kvalitetna ne samo za građane nego i za inspektore jer svaki od njih koristi službene telefone na koje mogu instalirati aplikaciju te do dolaska na benzinsku crpku informirati se o bitnim detaljima i činjenicama koji će biti sastavni dio zapisnika o inspekcijskom nadzoru – kazao je Ajdinović.

Za vrijeme testnog razdoblja aplikacije, a na osnovu feedbacka testnih korisnika kojih je bilo više od 10.000 tisuća, njih 90 posto dalo je vrlo pozitivne komentare i maksimalnu ocjenu pet na Google Store servisu.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*