Demonstranti provalili u bahreinsku ambasadu u Bagdadu

Nakon što su demonstranti jutros provalili u kompleks ambasade Bahreina u Bagdadu, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Iraka potvrđeno je kako su u intervenciji policije koja je uslijedila uhapšene najmanje 54 osobe.

Stotine demonstranata sinoć su ispred ambasade Bahreina protestirale zbog međunarodnog skupa kojeg su Bahrein i Sjedinjene Američke Države (SAD) ove sedmice organizirali u Manami.

Demonstranti su potom ušli u kompleks ambasade i bahreinsku zastavu zamijenili palestinskom. Demonstranti su tom prilikom zapalili i američku zastavu, a iračke snage sigurnosti su intervenirale.

Ministar unutrašnjih poslova Iraka Yasin Tahir kazao je kako su u intervenciji policije uhapšene najmanje 54 osobe, protiv kojih će biti pokrenuta istraga.

U Bahreinu je u utorak i srijedu održana konferencija koju su o bliskoistočnoj krizi organiziraju Bahrein i SAD, a koju su oštro osudile palestinske vlasti.

Skup je slovio za prvi korak u predstavljanju američkog plana za rješenje palestinsko-izraelskog konflikta kojeg američki predsjednik Donald Trump naziva “Sporazumom stoljeća”.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*