Univerzitet u Tuzli: Danas prijemni ispit, privremena lista primljenih kandidata sutra

Na osnovu konkursa  za upis studenata u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija na fakultete i Akademiju dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2019/2020. godini, po kojem je upisni rok na fakultetima trajao do 28. juna, danas, 2. jula. će se održati prijemni ispit, koji je zakazan za 10 sati.

Privremena lista primljenih kandidata bit će objavljena 3. jula, a konačna 5. jula. Konačni upis zakazan je u vremenu od 8. jula do 17. jula.

Drugi upisni rok  bit će od 20. augusta do 26. augusta, a prijemni je 3. septembra u 10 sati.

Upis primljenih studenata zakazan je za 9. septembar i trajat će do 19. septembra. Za Akademiju dramskih umjetnosti podnošenje prijava je od 21. do 30. augusta.

Na prvom ciklusu studija je planiran upis za ukupno 2045 studenata od toga 1095 studenata koji se finansiraju iz Budžeta Tuzlanskog kantona, 900 studenata koji se sami finansiraju, te 50 vanrednih studenata. U ovaj broj je uključen i integrisani studij I i II ciklus studija na Medicinskom fakultetu. Na drugom ciklusu studija svih fakulteta je planiran upis za minimalno 427 studenta, s tim da je maksimalno planiran broj studenata za II ciklus studija 1130 studenata, a na trećem ciklusu studija je planiran upis za minimalno 78 studenta s tim da je maksimalno planiran broj studenata za III ciklus studija 195 studenata.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*