Pretresi širom Tuzlanskog kantona, policija zaplijenila drogu i oružje

Po naredbama općinskih sudova akcija je provedena u cilju sprečavanja, otkrivanja i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, a obuhvatila je pretrese na deset lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika, Gradačca i Brčko distrikta.

Iz Uprave policije MUP-a TK su naveli da su prilikom pretresa pronađene i oduzete dvije lovačke puške, puška M 48, vazdušna puška, dvije ručne bombe, 44 komada puščane municije, tri lovačke patrone, dva ključa za demontiranje guma, aparat za pranje vozila, više tehničkih uređaja i prehrambenih proizvoda, razni alat, dvije kape takozvane fantomke, 54 tablete roze i zelene boje, neutvrđena količina tableta zelene boje u PVC ambalaži, pet tableta tromadol kao i 30 kilograma rezanog duhana.

Također, zaplijenjena je i određena količina materija koje svojim izgledom asociraju na droge speed i marihuana, manje pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na drogu, digitalna vaga, dvije drobilice i drugi predmeti.

Iz Uprave policije MUP-a TK su istaknuli da će nakon kompletiranja predmeta biti podneseni izvještaji Tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv A.A. (41) nastanjen u Tuzli, E.L. (30) nastanjen na području općine Srebrenik i J.H. (27) iz Gračanice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija te protiv Z.K. (45) iz Brčkog i K.E. (31) iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom tužilaštvu će biti dostavljeni izvještaji protiv E.M. (27) iz Tuzle, A.K. (30) iz Lukavca, H.M. (19) nastanjen na području općine Gračanica i A.K. (27) nastanjen na području općine Živinice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i protiv H.A. (30) iz Gradačca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*