Jako nevrijeme pogodilo Hrvatsku, u Istri padao grad

Nevrijeme je najavio Meteoalarm, a ESTOFEX je za najveći dio Hrvatske izdao najveće, upozorenje trećeg stepena, javlja Index.hr.

Oluja koja je najavljena već je počela u popodnevnim satima i najprije je zahvatila Kvarner, a potom i Rijeku. Na području Rijeke je padao grad.

Radio Rijeka je javio da je u roku od samo deset minuta, između 12:20 i 12:30 sati, u Rijeci temperatura pala za 8 stepeni Celzijusa. U tom kratkom vremenu palo je 20 litara kiše, a zabilježen je i najjači udar vjetra od 75 kilometara na sat.

U isto vrijeme, u Klani je palo 35 litara kiše. Već pola sata kasnije počelo se razvedravati, tako da je u Rijeci u 14 sati izmjereno 18 stepeni, a na otocima se moglo kupati uz temperature zraka od blizu 30 stepeni.

Portal istramet izvjestio je kako su se, uprkos velikoj opasnosti, a sve kako bi zaštitili svoje automobile od grada, brojni vozači zaustavljali ispod nadvožnjaka u potpunosti blokirajući autoput. Pritom nije pušten prolaz čak ni za vozila hitnih službi. Neki su vozači blokirali i tunele.
(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*