Bordo tim se nada čudu: Sarajevo na Koševu dočekuje slavni Celtic

Bordo timu pripada uloga autsajdera u duelu protiv škotskog giganta, a susret će, bez ikakve sumnje, biti praznik nogometa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine s obzirom na to da je Celtic najveći klub s kojim se Sarajevo sastalo od nezavisnosti BiH.

Na tribinama se očekuje više od 20.000 gledatelja, a i škotski klub će imati podršku nekoliko hiljada svojih navijača.

Šef stručnog štaba Bordo tima Husref Musemić poziva na oprez pred večerašnji duel.

“Trebamo biti pametni, strpljivi i disciplinovani jer bez te tri stvari ni kvalitet ne može doći do izražaja”, izjavio je Musemić.

Njegov kolega na drugoj strani Neil Lennon je istakao kako ne očekuje lagan prolazak u drugo pretkolo Lige prvaka.

“Mogli smo proći i bolje u žrijebu jer je Sarajevo jaka ekipa. Njihovi igrači su snažni, igraju čvrsto. Imaju dobre bekove, posebno Hebibovića koji je izuzetno opasan igrač i igra odlično u napadu. Ahmetović nam može napraviti probleme”, poručio je menadžer Celtica.

Pravdu na večerašnjem susretu dijelit će Šveđanin Glenn Nyberg, a asistirat će mu sunarodnjaci Daniel Warnmark i Mahbod Beigi.

TV prijenos će biti na kanalu Moja TV, a tekstualni prijenos s fotografijama i videozapisima moći ćete pratiti i na portalu Klix.ba od 19:15 sati.

Susret Sarajevo – Celtic igra se danas od 19:45 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, dok je uzvrat 17. jula u Glasgowu na Celtic Parku.

Pobjednik ovog dvomeča igrat će u drugom pretkolu Lige prvaka protiv boljeg iz dvomeča Nomme Kalju – Škendija, dok će poražena ekipa biti nositelj u trećem pretkolu Evropske lige.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*