SO Srebrenica: Ne zaboraviti nijednu nevino stradalu žrtvu

U Srebrenici je danas održana komemorativna sjednica Skupštine Opštine na kojoj je odata počast svim nevino nastradalim žrtvama iz proteklog rata.

Odbornici su prije 12 godina donijeli zaključak da su u ovoj općini svake godine 10. jula održava komemorativna sjednica i odaje pošta svim nevino nastradalim Srebreničanima, pripadnici srpskog i bošnjačkog, ali i ostalih naroda.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić kazao je da se zločini nad svim narodima ne smiju zaboraviti te da svi koji su činili zločine za to treba da odgovaraju. Istaknuo je i da treba pružiti maksimalnu podršku institucijama koje tragaju za istinom i pravdom.

“Danas, kao odgovorene osobe, imamo zajednički zadatak da čuvamo mir zbog generacija koje dolaze. Iz prošlosti moramo izvući pouke da bismo mogli naprijed u budućnost. U danima koji su pred nama očekujem i pozivam sve organizatore da obilježavanje stradanja proteknu u miru, na dostojanstven način. Iskreno saučešće izjavljujem porodicima koje su izgubile svoje najmilije”, kazao je Grujičić.

Predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Nedib Smajić kazao je da se ne smije zaboraviti niti jedna nevino nastradala srebrenička žrtva.

“Svi zajedno moramo dati svoj doprinos kako bismo sutra 24. godišnjicu genocida i 12. juli – stradanje srpskog naroda, obilježili dostojanstveno onako kako dolikuje svim žrtvama”, kazao je Smajić.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*