Drugi pokušaj: Ponovo sazvan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine TK

U petak 12. jula bit će zakazan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, a nakon što to novoformiranoj većini u Skupštini TK nije uspjelo 8. jula.

Prije početka konstituirajuće sjednice planirano je održavanje sjedice Kluba Bošnjaka na kojoj će biti izabran predstavnik u rukovodstvu Skupštine TK. To bi trebala biti Lejla Vuković iz SBB-a, koju je i u prethodnom pokušaju predložio Klub zastupnika SDA.

Ukoliko Vukovićeva uspije dobiti 15 glasova u Klubu Bošnjaka, sjednica ovog zakonodavnog tijela Tuzlanskog kantona bi trebala biti nastavljena.

Podsjećamo, kada se u Skupštini TK izabere rukovodstvo koje delegiraju klubovi tri naroda, oni između sebe biraju predsjednika, koji ima ovlaštenje da pozove najjaču stranku da predloži mandatara za sastav nove Vlade TK.

Novu većinu trebali bi činiti zastupnici SDA, SBB-a, DF-a, SBiH, te dio zastupnika SDP-a lojalan donedavnom predsjedniku KO SDP BiH TK Enveru Bijediću.

Šta je to šta se promijenilo od ponedjeljka, kada nova većina nije imala priliku provesti planirano jer se na sjednici nisu pojavili Bego Gutić (SDA) i Sead Gazibegović (SDP) na čiju se podršku računalo, znat ćemo u petak u 8.30 sati, za kada je zakazana sjednica.

(Tuzlainfo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*