Imenovano Povjereništvo SDP-a koje preuzima vođenje Kantonalne organizacije u Tuzli

Nakon što su raspušteni organi Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzlanskog kantona, Povjereništvo koje je odlukom imenovao Predsjednik SDP BiH održalo je 10.7.2019.godine  konstituirajuću sjednicu, nakon koje su se i formalno stekli uslovi da Povjereništvo u punom kapacitetu preuzme vođenje Kantonalne organizacije do održavanja Izvještajno-izborne konferencije.

Odziv članova Povjereništva na sjednicu i iskazana želja i volja za radom su garancija da će Povjereništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla u narednom periodu osigurati funkcionisanje Kantonalne organizacije u okviru političkih i programskih opredjeljenja SDP BiH, poštujući Statut SDP BiH i odluke Kongresa i Glavnog odbora SDP BiH. O svim provedenim aktivnostima na organizaciono-akcionoj i ideološko-programskoj konsolidaciji Povjereništvo će redovno obavještavati općinske/gradske organizacije iz Tuzlanskog kantona, članove SDP BiH i javnost.

Povjereništvo poziva sve članove SDP BiH iz Tuzlanskog kantona da svojim djelovanjem u narednom periodu doprinose stabilizaciji prilika i daljem idejnom i organizacionom  jačanju SDP BiH, saopćeno je iz KO SDP-a Tuzla .

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*