Nogometaši Čelika završili pripreme u Turskoj, u nedjelju generalka protiv Olimpika

Na pripremama u Turskoj nogometaši Čelika odigrali su tri pripremne utakmice. U prvoj su poraženi od Shkupija rezultatom 1:0, dok su u drugom susretu deklasirali Heartland iz Nigerije rezultatom 5:0. U posljednjoj, trećoj utakmici, poraženi su od Malatiaspora s 1:0, a po povratku u Zenicu Ševko Okić je kazao da su pripreme protekle na najboljem nivou te da će se sve usavršiti u Zenici.

“Sve je bilo na vrhunskom nivou što se tiče uslova. Odradili smo kvalitetne pripreme, dobro smo se spremili. Imali smo tri prijateljske utakmice gdje rezultat nije bitan, ali ono što je šef tražio od nas, došlo je do izražaja. U zadnjoj utakmici protiv turskog premijerligaša je bilo dobrih stvari i bit će to još puno bolje”, kazao je Okić.

Dodao je da je ekipa puno bolja nego protekle sezone, a da će do početka prvenstva ekipa doći do savršenstva i spremno dočekati protivnike. Pripremama je zadovoljan bio i Ljubiša Pecelj koji je dodao da će biti teško izboriti se za mjesto u prvih 11 jer ima dosta kvalitetnih igrača.

Zeničani će u nedjelju na Bilinom Polju s početkom u 18 sati imati generalnu provjeru protiv Olimpika, a posjetioci će ovu utakmicu moći pratiti sa zapadne strane Bilinog Polja.

U narednoj sezoni NK Čelik će nastupati u Nike opremi koju su dobili tokom priprema u Turskoj.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*