KO SDP BIH TUZLA: SDP ostaje konstruktivna opozicija u Skupštini TK, pokrenuta hitna procedura za isključenje Vujovića i Tokića iz članstva SDP BiH

Danas su gotovo svi mediji, skoro svaki sat,objavljivali informacije i odluke sa nastavka Konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona u kojima su preovladavale informacije da je između ostalog i dio SDP-a u skupštinskoj većini.

U cilju istinitog informisanja javnosti,Povjereništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzlanskog kantona želi informisati članove SDP BiH i javnost o sljedećem:

SDP BiH ne učestvuje u vlasti u Tuzlanskom kantonu i nije dio skupštinske većine. Klub poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona do danas je djelovao, a i od danas će djelovati kao konstruktivna opozicija.

Klub poslanika nastavlja sa radom u skladu sa Statutom SDP BiH, sa odlukama Kongresa i Glavnog odbora SDP BiH, u kapacitetu od osam /8/ poslanika.

Na današnjem nastavku Konstituirajuće sjednice Skupštine TK, dva /2/ su poslanika iz Kluba SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona /Žarko Vujović i Husein Tokić/U PRIVATNOJ REŽIJI NJIH DVOJICE I NJIHOVIH MENTORA, A NE ISPRED SDP BIH, zbog samo njima znanih razloga podržalinovu uspostavljenu skupštinsku većinu, čime su samo potvrdili naše ranije sumnje o njihovom interesnom dogovaranju sa SDA i nestatutarnom političkom djelovanju.

Zbog ovakvih odluka su nedavno i raspušteni organi Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla.

Navedena dva poslanika su zbog nestatutarnog djelovanja u Skupštini TK danas isključeni iz sastava Kluba poslanika SDP BiH u Skupštini TK.

Pokrenuta je hitna procedura za njihovo isključenje iz članstva SDP BiH koja je u nadležnosti  Povjereništva Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzlanskog kantona.

Narednih dana SDP BiH će i zvaničnotražiti od zastupnika Žarka Vujovića i Huseina Tokića da,ako imaju imalo morala,vrate mandate SDP-u, jer su ih dobili preko SDP-ove liste kandidata. Nakon njihovog očitovanja po tom pitanju i ishoda kakva će njihova odluka biti, SDP BiH će donijeti konačan stav.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*