Velikim preokretom BiH izbacila Hrvatsku iz A divizije

Košarkašice Bosne i Hercegovine do 18 godina pobijedile su danas Hrvatsku 73:70 u borbi za opstanak u A diviziji.

Bh. igračice su napravile veliki preokret u posljednjoj dionici i na kraju su izbacile Hrvatsku iz A divizije, dok će se naša selekcija sutra boriti za opstanak u društvu najboljih.

Hrvatska je većim dijelom ovog meča imala rezultatsku prednost. Nakon prve dionice imale su gošće prednost od plus sedam (16:23), ali se bh. selekcija dobrom igrom u drugoj dionici uspjela oporaviti.

Imale su bh. košarkašice u nekoliko navrata i vodstvo, ali se na odmor otišlo vodstvom Hrvatske 35:37.

Igračice Hrvatske su dominirale u trećem periodu. Imale su konstantnu prednost, uspjele su nakon 30 minuta igre otići na 10 poena prednosti (49:59), ali je nisu uspjele zadržati.

Sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini bh. selekcija je uspjela da dođe do preokreta i u uzbudljivoj završnici dođe do pobjede rezultatom 73:70.

BiH će sutra igrati meč za opstanak u A diviziji protiv pobjednika duela Srbija – Litva, a Hrvatska će igrati za 15. mjesto. Ipak, to im je slaba utjeha jer su već ispale iz društva najboljih.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Dragana Zubac sa 20 koševa, Marija Kešeljević je dodala 19, a Ksenija Mitrić 15 poena.

Kod Hrvatske Ana Mandić je imala double-double učinak od 18 poena i 15 skokova.

(sportsport.ba/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*