Šta se sve dešava sa organizmom ako jedete bar jedan krastavac dnevno

Krastavci su se u Indiji od davnih vremena koristili kao važna stavka u alternativnoj medicini. Krastavac hidrira i hladi organizam, a mnogi ne znaju da spada u red voća, a ne povrća.

Krastavci sadrže molibden i florid, kombinaciju koja pomaže u otklanjanju zubnog karijesa. Kalcij koji krastavac nosi u sebi pomaže u učvršćivanju zuba.

Vjeruje se da krastavac ima prirodne detoksifikatore i kako redovito konzumiranje može pomoći u izbacivanju toksina iz stomaka i jetre. Vitamin K i kalcij pomažu u ojačavanju kostiju, a možete ih pronaći u krastavcu.

Jedan krastavac dnevno pomaže i sa nivoom šećera u krvi, te sa bolestima srca. Kalij, magnezij i vitamin K su zaslužni za pravilno funkcionisanje kardiovaskularnog sistema. Osim toga, konzumiranjem krastavaca popravljate holesterol u organizmu, prenosi Bright Side.

Vitamin B pomoći će zdravlju vaše kose. Ojačat će je i spriječiti njeno ispadanje. Osim toga, vaša će koža biti zategnutija i sjajnija, te ćete vratiti boju u lice. Tijelo će biti hidrirano i samim time ćete imati više energije za svakodnevne aktivnosti.

Naposlijetku, važno je naglasiti da će se vaša probava znatno popraviti i regulisati. vaša crijeva i probavni sistem će funkcionisati mnogo bolje, pa će se samim time smanjiti i rizik od raka probavnog trakta. Kako se vaša probava bude popravljala, tako će se i vaš stomak “dovesti u red”, a samim time ćete brže gubiti na kilaži.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*