Blizu 150 učesnika na prvom Atletskom mitingu prijateljstva u Goraždu

Takmičenja se održavaju na gradskom stadionu “Midhat Drljević” gdje su danas stigli atletičari iz Foče, Rogatice, Vlasenice, Tuzle i Sarajeva.

“To su uglavnom djeca uzrasta do 15 godina, uključujući i naše male ciciban atletičare. Discipline u kojima se takmiče su sprinterske na 60 i 100 m, štafeta 4×100, skok u dalj, 400 m i bacanje kugle”, kaže Zaim Šuman, predsjednik Atletskog kluba Goražde.

Cilj takmičenja je popularizacija atletike među mladima, ističe Kada Delić-Selimović, predsjednica Atletskog saveza FBiH Kada Delić.

“Mi smo došli sa grupom od deset pionira, ciciban dječaka i ovo je sjajna prilika da posebno mlađe kategorije pokažu svoje kvalitete u Goraždu, gradu koji je i prije rata bio prepoznatljiv i po republičkim kampovima koji su se ovdje održavali. Ovakvi događaji su jedini način da se atletika u BiH u mlađim kategorijama, pokuša dovesti do većeg nivoa”, poručila je.

Na Atletski miting prijateljstva “Goražde 2019” stigli su i članovi Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo.

“Naša sezona je završena i to je razlog što smo došli sa samo pet takmičara jer su djeca na odmoru. Međutim, došli smo zbog ove lijepe priče i želje da atletika i u Goraždu zaživi u pravom smislu i da nam se djeca mogu okupljati na ovakvim događajima”, kaže Elmir Ćerimagić, član ovog kluba.

Za najuspješnije organizator je obezbjedio medalje i diplome, a želja Atletskog kluba Goražde je da “Atletski miting prijateljstva” postane tradicionalno takmičenje.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*