SAK SPArK prvi na brdskoj trci “Vlasenica 2019”

Za vikend je na dionici puta Vlasenica – Han pijesak održana brdska trka „Vlasenica 2019“ u organizaciji Auto moto društva „Vlasenica“. Učestvovalo je 29 takmičara razvrstanih u tri grupe i klase na osnovu radne zapremine automobila, a trku je završilo njih 24.

Ispred SAK SPArK Tuzla nastupili su Mirsad Krainović, Armin Mujkanović i Haris Memišević.

U subotu su vožena tri treninga od kojih su dva bila kvalifikaciona te na osnovu kojih su određene startne pozicije za nedeljnu trku.

Nakon kiše koja je padala tokom noći sa subote na nedelju, nedeljni je program započeo warmup-om, kako bi vozači isprobali stazu koja je još uvijek bila vlažna, nakon čega su uslijedile dvije vožnje stazom dugačkom 5.650 metara čijim je zbirom određen konačni plasman.

Vozači SPArK-a su ostvarili sljedeće rezultate:

Armin Mujkanović – Zastava Yugo       – 1. mjesto klasa P1 a ujedno i prvo mjesto grupa Historic

Haris Memišević – Peugeot 205 Rally – 1. mjesto u klasi P2 i drugo mjesto grupa Historic

Mirsad Krainović – Zastava Yugo         – 3. mjesto u klasi E1-14

Pobjedom u klasi P1 Armin Mujkanović osvaja šampionsku titulu i dolazi nadomak titule i u grupi Historic. Haris Memišević je uprkos pucanju nosača motora na startu druge vožnje osigurao pobjedu u klasi P2 te najavio da će se boriti za šampionsku titulu. Najiskusniji predstavnik, Mirsad Krainović, je nakon pauze od dvije godine ponovno nastupio na brdskoj trci te je u svakoj vožnji popravljao svoja vremena i pri tome ostavio i mlađe takmičara iza sebe.

SAK SPArK Tuzla je osvojio prvo mjesto u poretku klubova sa 50 bodovadok je drugoplasirani AKK Profesional Banja Luka imao 47bodova, jednako kao i trećeplasirani AK Crankshaft također iz Banja Luke:

1.      SAK SPArK Tuzla                50

2.      AKK Profesional Banja Luka        47

3.      AK Crankshaft Banja Luka  47

Za vozače brdskih trka slijedi kratka pauza u Šampionatu BiH, nakon čega se sezona nastavlja utrkom u Cazinu, koja slovi za jednu od boljih utrka u regiji, koja se boduje i za prvenstvo Centralno europske zone (CEZ) a koja ove godine slavi 20. godišnjicu.

(SAK SPArK/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*