Gradonačelnik Tuzle obišao radove na sanaciji raskrsnice „Tenis“

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, obišao je radove na izgradnji kružnog toka kod Tenisa i sanaciji raskrsnice, ulica i trotoara  na prostoru ukrštanja sjeverne gradske saobraćajnice, ulice Mirze Delibašića i Klosterske ulice.

Vrijednost ovog projekta je oko 518.000 KM, a do sada je izvršena kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže, te urađeni priključci, izgrađena kompletna  oborinska kanalizacija u ulicama Mirze Delibašića i Klosterska, te dijelu ulice Druge Tuzlanske brigade, sa svim priključcima i rekonstruisan kolektor fekalne kanalizacije sa svim priključcima. U rekonstruisanoj ulici Mirze Delibašića urađeni su trotoari i postavljen je prvi sloj asfalta, a u ulici Druge Tuzlanske brigade asfaltiraju se trotoari, već je urađen podzemni dio javne rasvjete, te dio površine granitne kocke na rotoru.

U narednom periodu potrebno je završiti asfalt na južnoj traci tretiranog prostora, preusmjeriti saobraćaj, završiti sjeverni dio rotora (ka Tenisu), te dovršiti rekonstrukciju sjevernog dijela ceste i trotoara u Ulici Druge Tuzlanske brigade. S obzirom da se radi o kompleksnom projektu,  završetak radova se očekuje do kraja građevinske sezone.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*