U Simin Hanu odigrana revijalna utakmica između Uprave i simpatizera ovog kluba

Na stadionu “Bare” u Simin Hanu sinoć je odigrana revijalna utakmica između  Uprave i Stručnog štab FK Tuzla City  na jednoj , i  simpatizera  ovog kluba na drugoj strani. Utakmica je protekla u veseloj i prijateljskoj atmosferi, što je dobra uvertira za stručni štab i navijače pred predostojeću novu sezonu.

Ni ljetna kiša  nije zaustavila ekipu Tuzla citija, odnosno Upravu i stručni štab  ovog kluba da odigraju revijalnu utakmicu protiv simpatizera i navijača ovog kluba. Inače i jedni i drugi navijaju u dresovima istih boja, plavo-  bijelim, ali  ovog puta našli su se na suprotnim stranama. Mahom veterani, no sa snagom, voljom a dijelom i kondicijom onih nešto mlađih, odmjerili su snage u revijalnoj utakmici , čiji je prvenstveni cilj, kako kažu, dobro druženje.

Ono što je posebno zanimljivo je da su i u jednom i u drugom sastavu bili nekadašnji reprezentativci Bosne i Hercegovine.Jedan od njih je i Samir Muratović, nekada reprezentativac a sada sportski direktor ekipe iz Simin Hana, koji je ovom prilikom istakao da se nada da će ovakve utakmice postati tradicija u klubu.

Utakmica je protekla u veseloj i prijateljskoj atmosferi, što je dobra uvertira za stručni štab i navijače pred predostojeću novu sezonu.  Na kraju podsjetimo, iza Tuzla Citija  su naporne pripreme koje su osim u Tuzli obavili u Švicarskoj i u Sloveniji. Prvi izazov u novoj sezoni pred ekipom iz Simin hana je u subotu protiv  Zvijezde 09.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*