(VIDEO) U “Tuzli danas” o mentalnom zdravlju, depresiji i samoubistvima: Prisjećanje na film “F41 i ja” i brojne aktivnosti Udruženja “Fenix”

Udruženje za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK „Feniks“ Tuzla, u partnerstvu sa Švedskom nacionalnom asocijacijom za socijalno i mentalno zdravlje provodi projekat „Organizaciono i institucionalno jačanje Feniksa s razvojem mehanizama održivosti“.

Tema Svjetskog dana mentalnog zdravlja 2018. godine je bila „Mladi i mentalno zdravlje u svijetu koji se mijenja“ i tim povodom je Udruženje „Feniks“ pokrenulo kampanju „Odluči krenuti, zajedno ćemo naći put“.

Još i prije nego što je ta tema objavljena, grupa studenata s tuzlanske IPI Akademije je okončala produkciju filma “F41 i ja“ posvećenu izazovima mladih ljudi u suočavanju s tjeskobom.

O tome smo razgovarali u otvorenom programu “Tuzla danas” sa režiserom filma Ismarom Sadikovićem i koproducentom filma Nermom Halilagić.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana mentalnog zdravlja je „Promocija mentalnog zdravlja i prevencija samoubistva“, a Udruženje „Feniks“ će od oktobra pokrenuti novu kampanju pod nazivom „Bezbroj razloga za život“.

To je jedna od tema o kojoj smo razgovarali i sa doktoricom Zerinom Ibrakić, članom Stručnog odbora Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK Fenix.

Više u video prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*