Čelik šokirao Široki Brijeg na Pecari: Huseinbašić pogodio za veliku pobjedu Zeničana

U zadnjoj utakmici prvog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine Čelik je ostvario veliku pobjedu na gostovanju kod Širokog Brijega (0:1). Zeničani su odnijeli puni plijen golom Huseinbašića.

Na početku utakmice, tačnije u šestoj minuti izblokiran je udarac Dilavera. Tri minute poslije Široki Brijeg je imao veliku priliku, ali je Jurilj šutirao preko gola iz dobre situacije. Na drugoj strani dobru šansu za gol imao je Dedić, no bio je neprecizan. Barišić je u 16. minuti iz slobodnjaka pogodio samo živi zid.

Široki Brijeg je zatresao mrežu Čelika u 23. minuti, ali je ranije sviran faul Bagarića nad Pavlovićem. Neprecizan je bio Huseinbašić u 29. minuti. Pavlović je imao dobru intervenciju u 31. minuti kada je lopta zakačila jednog fudbalera gostiju. Izblokirani su udarci Babića i Jurilja u finišu prvog dijela i mreže su ostale mirovati.

Prvu šansu imali su Širokobriježani u drugom poluvremenu kada je Babić šutirao ravno u Pavlovića u 51. minuti. Stanić je dobro pokušao iz slobodnjaka u 65. minuti, ali nije bilo promjene rezultata. Snažan udarac Vukoje odbranio je Pavlović u 72. minuti. Čelik je u 74. minuti poveo sa 0:1 golom Huseinbašića.

Domaći su u finišu preko Jurića zaprijetili, ali nije bilo promjene rezultata. Pred kraj utakmice Resić koji je u Čeliku na posudbi iz Sarajeva dobio je dva žuta kartona.

(scsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*