Požar i dalje bukti kod Šibenika: Vatra se rasplamsala u borovoj šumi, evakuirano stanovništvo

Požar kod Šibenika, koji je izbio jučer u popodnevnim satima, i dalje je aktivan. Čak 230 hrvatskih vatrogasaca cijelu noć se borilo sa vatrenom stihijom koja se približila naseljima na brdima oko Šibenika. Jutros je situacija puno bolja nego noćas. Nešto iza šest sati gašenju su se ponovno priključili i kanaderi.

– Zaustavljeno je napredovanje na predjelu Bilica. Sada radimo po krakovima požara koji idu prema naselju Dubrava i Jurasi i tom dijelu, ali u ovom trenutku nije ugroženo ništa – niti jedan stambeni objekt – rekao je Damir Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik. 

Kod Jurasa i Podlukovnika naređena je evakuacija stanovništva. Djeca i stariji su premješteni na sigurnije. Vatra je stigla i do Vrulja.

Rano jutros stigla su dva kanadera i dva air tractora, ali je stanje i dalje teško. Požar je zahvatio veliko područje i bukti u nekoliko smjerova. Jugo stvara probleme, jer sporadično rasplamsava vatru na pojedinim lokacijama. Situacija je još uvijek teško predvidiva jer gori u borovoj šumi. 

Autocesta je otvorena za sav saobraćaj, nakon što je više sati zbog požara bila zatvorena između Pirovca i Vrpolja.

(Dnevni avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*