Musemić: Pokazali smo kvalitet i bez osam igrača; Özer: Ostvarili smo dobar rezultat

Nogometaši Sarajeva su u drugom kolu Premijer lige BiH osvojili bod na gostovanju kod Čelika, a nakon utakmice trener Bordo tima Husref Musemića nije bio pretjerano zadovoljan izdanjem svoje ekipe. “Čelik je bolje otvorio utakmicu, dobro su izašli, visoko. Dominirali su i imali su šansu. Počeli smo potom igrati kvalitetnije, a svojim igračima zamjeram na realizaciji. Nisam nezadovoljan rezultatom, ali ni zadovoljan igrom. Mislim da smo pokazali, bez obzira što žele umanjiti našu vrijednost, da smo dobri i bez osam igrača”, rekao je Musemić na konferenciji za medije nakon utakmice, a onda se osvrnuo i na povredu Mersudina Ahmetovića.

“Moramo platiti danak Evrope. Mislim da nije teža povreda, izašao je iz preventive, ali vidjet ćemo šta će se dešavati”, poručio je Musemić.

Čelikov trener Hasan Özer se prvo zahvalio navijačima.

“Dosta su nam pomogli. Igrala se dobra utakmica, kakva je i trebala biti. Sarajevo je dobro igralo, ali smo i mi dobro otvorili igru, igrali napadački, imali smo i šansi, a poslije smo predali igru Sarajevu. Išli su na duge lopte, dijagonalne pasove i imali smo problema s tim. U prvom poluvremenu smo imali prostora da igramo naprijed, a mogli smo i primiti i dati gol. U drugom poluvremenu smo se povukli nazad i željeli smo koristiti kontranapade. Imali smo mnogo grešaka u odbrani i u oduzimanju lopti. Zamjenama smo željeli zadržati loptu naprijed. Utakmica je završena 0:0, a s ovakvom ekipom odigrati neriješeno nije loš rezultat”, rekao je Özer.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*