Kukuškin eliminisao Džumhura u 1. kolu ATP turnira u Los Cabosu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur završio je nastup na ATP turniru u Los Cabosu u Meksiku već u prvom kolu.Damir Džumhur se kao 92. igrač svijeta sastao s Kazahstancem Mihailom Kukuškinom, koji se nalazi na 45. mjestu ATP liste. Naš teniser je odlično otvorio meč te je već u prvom gemu napravio break za vodstvo, a potom uspješnim servisom poveo 2:0. Damir je napravio protivniku dosta problema u trećem gemu, ali je ipak propustio priliku za break pa je Kazahstanac smanjio na 1:2. Uslijedio je dobar servis bh. tenisera za vodstvo 3:1.

Ipak, Kukuškin se vraća uspješnim servisom, a onda u šestom gemu koristi drugu break loptu za izjednačenje 3:3. Kazahstanac je uspostavio kontrolu te u sedmom gemu prelazi u vodstvo. Imao je break priliku u osmom gemu, ali se Džumhur spasio. Ipak, uslijedio je servis Kukuškina bez izgubljenog poena, a potom je u dvanaestom gemu iskoristio drugu set loptu i riješio prvi set u svoju korist rezultatom 7:5.

Džumhur je dvije šanse za break imao na otvaranju drugog seta, ali ih nije iskoristio. Problemi su nastali u četvrtom gemu kada je izgubio servis te omogućio Kukuškinu da povede 3:1. Drugi break Kazahstanac pravi u osmom gemu za 6:2, čime osvaja drugi set i upisuje pobjedu u ovom meču koji je trajao sat i 37 minuta.

Kukuškin u 2. kolu ATP turnira u Los Cabosu čeka boljeg iz duela Barrere – Norrie.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*