Razgovor između Meghan Markle i Michelle Obame u novom broju magazina Vogue

Vojvotkinja od Sussexa rođena Amerikanka Meghan Markle u novom broju britanskog magazina Vogue našla se u ulozi gosta urednika te je tim povodom razgovarala s bivšom prvom američkom damom Michelle Obamom.Izdanje s njihovim razgovorom naći će se na kioscima 2. augusta, a uključuje teme o jakim ženama, donositeljicama promjena koje, ujedinjene i neustrašive, razbijaju barijere. Markle je na ovom projektu radila još u trudnoći, ali tek sada stiže u javnost.

“Vojvotkinja od Sussexa prva je gostujuća urednica za septembarsko izdanje Voguea, a posljednjih sedam mjeseci radila je na stvaranju ovog izdanja, usredotočujući se na ono što nas povezuje, a ne ono što nas razdvaja”, navodi se na zvaničnom Instagram nalogu vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

Na naslovnici magazina naći će se 15 žena, uključujući premijerku Novog Zelanda Jacindu Ardern te glumice Jane Fondu, Gemmu Chan, Salmu Hayek uz brojne novinarke i manekenke. Kako je kazao Edward Enninful, urednik magazina, Markle nije željela da se njen lik nađe na naslovnici, već da to budu žene kojima se ona divi.

Markle kaže kako se nada da će čitaoci biti inspirisani vrijednostima i ljudima koji danas utječu na svijet.

Podsjećamo, vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton našla se naslovnici Voguea 2016. godine povodom stogodišnjice magazina.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*