Lukaku, Dybala i Mandžukić u velikoj razmjeni Manchester Uniteda i Juventusa

Juventus na transferu Romelua Lukakua radi od sredine juna, piše TuttoMercatoWeb, a većina italijanskih medija donosi informacije kako s Manchester Unitedom žele razmijeniti Paula Dybalu.Međutim, sada se počelo pisati o drugačijoj kombinaciji budući da bi Juventus Unitedu dao Marija Mandžukića i Paula Dybalu uz nešto više od deset miliona eura kako bi se posao završio što prije.

Hrvatski napadač sada ima dvije sjajne ponude jer se smatra da Bayern nije odustao od 33-godišnjaka koji prema Transfermarktu vrijedi 18 miliona eura.

S druge strane, United cijeni Lukakua na 80 miliona eura dok Dybala, po procjeni Engleza, ne vrijedi više od 70 miliona eura pa je nastala razlika u tih 10 miliona.

Zbir vrijednosti Dybale i Mandžukića zadovoljava uvjete Crvenih vragova uz spomenutu nadoplatu novca, ali na Otoku oko Mandžukića nisu sigurni zbog njegovih godina.

Inače, United nije jedini velikan koji čeka rasplet s Mandžukićem jer je tu i Bayern, a u Njemačkoj se smatra kako bivši hrvatski reprezentativac ima ponudu na stolu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*