FIFA objavila kandidate za najboljeg igrača i trenera svijeta za 2019. godinu

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je objavila kandidate za najboljeg igrača i trenera svijeta za 2019. godinu. FIFA je u obzir uzimala igrače i trenere koji su uspjehe ostvarili u periodu od 16. jula 2018. do 19. jula ove godine, a na spisku je po deset imena.

U konkurenciji za najboljeg igrača su Cristiano Ronaldo (Juventus), Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona), Matthijs de Ligt (Ajax/Juventus), Harry Kane (Tottenham), Eden Hazard (Chelsea/Real Madrid), Sadio Mane (Liverpool), Kylian Mbappe (PSG), Lionel Messi (Barcelona), Mohamed Salah (Liverpool) i Virgil van Dijk (Liverpool).

Kandidati za najboljeg trenera su Djamel Belmadi (selektor Alžira), Didier Deschamps (selektor Francuske), Marcelo Gallardo (trener River Platea), Ricardo Gareca (selektor Perua), Pep Guardiola (trener Manchester Cityja), Jurgen Klopp (trener Liverpoola), Mauricio Pochettino (trener Tottenhama), Fernando Santos (selektor Portugala), Erik ten Hag (trener Ajaxa) i Tite (selektor Brazila).

U glasanju će osim novinara, selektora i kapitena reprezentacija učestvovati i navijači čiji će glasovi činiti 50 posto ocjena.

FIFA će uskoro objaviti po tri finalista, a ceremonija dodjele nagrada bit će upriličena na gala večeri The Best FIFA Football Awards 23. septembra u Milanu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*