Pet znakova da vam vaša hidratantna krema ne odgovara

Nabavili ste još jednu “bezopasnu” korejsku masku ​​u obliku pande ili komodo zmaja? Ili kremu o kojoj vam prijateljica već po treći dan piše oduševljenu poruku u chatu i šalje emotikone sa srcima? Čak i najbezopasnije kreme “provjerene” od strane vojske beauty influencerica mogu dovesti do problema s kožom. I moguće je da su neugodne posljedice rezultat pomno odabrane hidratantne kreme.

Prvo, to je nužan minimum za njegu, bez kojeg je teško zamisliti dnevnu rutinu. Dakle, najčešće se koristi. Drugo,  plodno je tlo za bakterije. Na pravu hidratantnu kremu ne može se štedjeti ni novac ni vrijeme za testiranje kako bi pronašle onu koji vam odgovara.

Pet uzbuna koje će vas učiniti sumnjivom:

1. Krema se odražava na tonu kože (na primjer, koža postaje ružičastija ili tamnija).

2. Nakon primjene, neka područja lica (obraza, nosa, brade i čela) „sjaje“. To znači da krema ne održava ravnomijernu ravnotežu – masna područja postaju vidljivija.

3. Kada se nanese, javlja se osjećaj iritacije, pečenja ili bilo kakve nelagode.

4. Sat vremena nakon nanošenja hidratantne kreme, koža ostaje suha. To znači da proizvod sadrži mnogo vode koja brzo isparava ili je uljna baza kreme oskudna i ne omekšava kožu.

5. U ekstremnijim slučajevima ili nakon duljeg korištenja pogrešne šminke, akne se mogu pojaviti. Obično je to vidljivo na područjima očne šupljine, sljepoočnicama i brade.

Elle.hr

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*