Na Par Selo CUP dolaze reprezentativci iz regije

Vrhunski mali nogomet protekle sedmice igran je na VIII. Malonogometnom turniru „ Par Selo CUP 2019“ na igralištu Osnovne škole „ Pasci“ u Par Selu kojeg organizuju članovi Udruge mladih „ Par Selo- Dubrave“. Međutim, prava sportska poslastica tek slijedi jer turnir ulazi u osminu finala kada počinju nastupati i futsal reprezentativci iz regije.
Na turniru igraju 24 seniorske ekipe iz FBiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta. Ulaskom u osminu finala, stiže nekoliko pojačanja. Riječ je o mladim, talentovanim i uspješnim reprezentativcima iz regije koji će zaigrati za neku od ekipa na turniru.
„ Tako će za tim „ Armensa“ nastupiti pet reprezentativaca, ekipa „ Veren stan“, također, nastupa sa pojačanjima, a ekipa „ Bijeljina“ nastupit će sa reprezentaticem BiH u futsalu Dejanom Pavlovićem. Bit će tu još iznenađenja ali nećemo otkrivati sve. To čuvamo za naše posjetitelje da dođu i uvjere se zašto smo među deset najboljih malonogometnih turnira u BiH.“- kazao je Boris Filipović, predsjednik Udruge mladih „ Par Selo- Dubrave“ te dodao da se za vikend očekuje spektakularan nogometni triler u borbi za prvo mjesto koje donosi najboljoj ekipi 5 000 KM.
Utakmice sude sudije iz Banovića, Tuzle i Bijeljine, a do osmine finala sudili su Elmir Trgovčević, Fahir Trakić i Amir Bučuk. Sportsku pravdu najboljim ekipama dalje će dijelit sudije Esmir Šahbazović i Zoran Sofrenić, jedan od trojice licenciranih FIFA sudija iz BiH i prvi FIFA sudija iz Republike Srpske.
U sklopu turnira održava se Turnir u boćanju te Večer dijaspore, a za sve posjetitelje turnira obezbjeđena je raznovrsna i bogata ugostiteljska ponuda te muzičko zabavni program.Organizatori pozivaju sve građane da dođu i narednih dana uživaju u spektakularnom malom nogometu, druže se, sklapaju nova poznanstva i prijateljstva na jednom od najboljih sportskih događaja u državi koji zaslužuje podršku.
(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*