Postignut načelni dogovor: Izbori u Srbiji 22. marta naredne godine

Vrh Srpske napredne stranke (SNS) napravio je načelni dogovor o datumu redovnih parlamentarnih, lokalnih i izbora za Skupštinu Vojvodine, na proljeće sljedeće godine, a u igri su dva termina – 22. i 29. marta, saznaju beogradske “Novosti”.

Navode kako će odluku o tome hoće li se na birališta ići posljednje ili pretposljednje sedmice marta “prelomiti” rukovodstvo najjače stranke u Srbiji, poslije konsultacija s čelnikom Aleksandrom Vučićem i sjednice organa stranke, koja bi trebala biti održana najvjerojatnije do kraja septembra.

Izvori lista tvrde da bi rukovodstvo SNS-a tada trebalo sve detaljno analizirati, i situaciju u zemlji i okruženju, ali i da razmatraju ko zaslužuje da se nađe na stranačkim izbornim listama.

No, iako još nije donijeta definitivna odluka o izboru datuma za izlazak na birališta, trenutno “preteže” 22. mart.

Potpredsjednik SNS-a Milenko Jovanov kaže za “Novosti” kako su oni za izbore uvijek spremni i da je od licitiranja datumima važnije to što će građani Srbije na proljeće imati priliku da odlučuju o daljem putu zemlje, odnosno “da izabere između napredovanja Srbije i povratka u vrijeme vlasti ‘žutog kartela’, kriminala, korupcije i pljačke državnih resursa”.

U slučaju da se izbori u Srbiji zakažu za 22. mart, oni bi najranije mogli biti raspisani 22. januara, a najkasnije 6. februara.

(Dnevni avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*