Uspješno predstavljanje UNTZ na Evropskom univerzitetskom prvenstvu

Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport upriličena je press konferencija na kojoj su prezentirani ostvareni rezultati na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u borilačkim sportovima, koje je održano u Zagrebu u periodu od 30.07 do 04.08.2019. godine, na kojem je nastupilo 1300 takmičara sa 404 univerziteta iz 36 evropskih država u 4 borilačka sporta: karate, taekwondo, judo i kick box.

Univerzitet u Tuzli je bogatiji za jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju. Đozić Mensur, student III godine na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport osvojio je zlatnu medalju i i postao Evropski studentski prvak u karateu u kategoriji -75 kg, a Nurkić Benjamin, student master studija na Pravnom fakultetu je osvojio bronzanu medalju u kategoriji +84 kg.

Na prvenstvu su nastupili i Bašić Lejla sa Fakulteta elektrotehnike i Bakić Miralem sa Ekonomskog fakulteta.

Velika zasluga za ostvarene rezultate pripada i njihovim trenerima Željku Zombri koji je pored uspješne trenerske karijere završio sva tri ciklusa studija na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, te Lejli Ferhatbegović Dizdarević koja je na istom fakultetu diplomirala na odsjeku za edukaciju trenera u sportu.

Dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, prof. dr. Vlatko Šeparović, zahvalio se takmičarima i trenerima na uspješnom predstavljanju Univerziteta u Tuzli na Evropskom prvenstvu i poželio im uspjeh na narednoj Evropskoj univerzijadi koja će se održati na Beogradu u julu 2020. godine, gdje se očekuje nastup preko 6000 sportaša studenata sa preko 500 univerziteta.

(tuzlarije.net)   

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*