Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa Vijećem mladih Grada Tuzla: Obilježavanje Međunarodnog dana mladih

Povodom Međunarodnog dana mladih koji se širom svijeta obilježava 12.augusta, Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa Vijećem mladih Grada Tuzla i ove godine organizuje druženje mladih u Caffe baru Sloboda. Kao i svake godine obilježavanjem Međunarodnog dana mladih želimo skrenuti pažnju na mlade i probleme sa kojima se mladi danas susreću ali također želimo poslati poruku svima da je nophodno više ulagati u mlade i raditi sa mladim ljudima kako bi stvorili afirmativan ambijent u kojem mladi žele da ostanu.

Upravo zbog toga, šestu godinu za redom, ćemo na Međunarodni dan mladih pokrenuti kampanju “Budi junak/junakinja svoje zajednice”. I ove godine kroz kampanju želimo raditi na stvaranju afirmativnog ambijenta. Kampanjom, želimo pozvati sve relavantne aktere iz sva tri sektora na odgovornost ali i saradnju kako bi dali podršku mladim ljudima, a s druge strane također želimo pozvati mlade ljude na akciju!  Na djelovanje! Na angažman svake vrste! Na kritičko razmišljanje! Na vjeru u sebe! Na promjene! Kampanja će kulminirati podrškom najboljim idejama mladih.

Međunarodni dan mladih je ujedno dan kada se slave postignuća mladih u svijetu te se ohrabruje njihovo sudjelovanje u društvu. Zato ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane mlade da nam se pridruže 12. augusta u Cafe baru Sloboda u 11 sati.

(RTV7)              

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*