Ulice Goražda prekrivene blatom, obilna kiša zadala glavobolju brojnim građanima

Besana noć je iza stanovnika Goražda jer je nevrijeme praćeno grmljavinom, jakom kišom, olujnim vjetrom i gradom izazvalo velike posljedice u samom centru grada, ali i okolnim naseljima. Velike padavine uzrokovale su pojavu bujičnih voda te začepljenje odvodnih kanala.

Poplavile su saobraćajnice u ulicama Kulina Bana, Sinan Paše Sijerčića, Zaima Imamovića, Sinica, Maršala Tita, Ibrahima Popovića, a problema s poplavama bilo je i u drugim dijelovima grada.

Bujične vode su nosile zemlju, lišće, kao i drugi otpad koji je začepio odvodne kanale, usljed čega je došlo do plavljenja poslovnih prostorija i podruma. Najteža situacija je u ulici Kulina bana koja je nedavno rekonstruisana i gdje su potpuno poplavili poslovni objekti, a štete, prema riječima vlasnika objekata, su ogromne. Građani su ogorčeni.

“Ovo je katastrofa, ovo su loša rješenja, šta smo dobili, nama je voda bila do prvog sprata, u knjižari u prizemlju su pretrpjeli enormnu štetu, svi objekti ovdje su u katastrofalnom stanju. Prešlo je mjeru, ovo je nečuveno, mi smo ogorčeni”, kaže nam jedan od stanovnika ulice Kulina bana.

Uz pomoć građana, vlasnici objekata skoro cijelu noć su čistili radnje, reagirali su iz štaba Civilne zaštite i vatrogasci, ispumpavali su vodu iz podruma i s puteva, sapirali trotoare od nanosa mulja i blata te pomagali vlasnicima da izbace vodu i mulj iz poslovnih prostorija. Angažovane su mašine firme “Goražde-putevi”, a na terenu su i pripadnici MUP-a BPK Goražde koji su regulisali i preusmjeravali saobraćaj.

Od jutros ima problema i s odvijanjem saobraćaja jer se ulica neposredno uz Kulina bana rekonstruiše te je u ovom dijelu saobraćaj zatvoren. Da su problemi veliki pokazuje i slučaj koji se dogodio u ranim jutarnjim satima kada je jedan automobil bukvalno “propao” u prostor pripremljen za asfaltiranje.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*