Istanbul, Turska - 14. august 2019: Engleski fudbalski klubovi Liverpool i Chelsea večeras će u Istanbulu odmjeriti snage u finalu UEFA-inog Superkupa, a atmosfera u gradu na Bosforu se već počela zagrijavati. Kako javlja novinar AA iz Istanbula, navijači Liverpoola već su "okupirali" trg Taksim i okolinu, a ulice ovog dijela Istanbula su obojene u crveno. ( Muhammed Enes Yıldırım - Anadolu Agency )

Zagrijava se atmosfera u Istanbulu: Navijači Liverpoola okupili se na trgu Taksim

Engleski fudbalski klubovi Liverpool i Chelsea večeras će u Istanbulu odmjeriti snage u finalu UEFA-inog Superkupa, a atmosfera u gradu na Bosforu se već počela zagrijavati, javlja Anadolu Agency (AA). 

Kako javlja novinar AA iz Istanbula, navijači Liverpoola već su “okupirali” trg Taksim i okolinu, a ulice ovog dijela Istanbula su obojene u crveno. 

Utakmica između Liverpoola i Chelsea igra se večeras u 21:00 sati na stadionu Vodafone Park, domaćem terenu turskog prvoligaša Bešiktaša. 

U saopćenju iz istanbulske policije navedeno je kako je povodom utakmice širom Istanbula angažovano ukupno 15.000 policajaca, od čega 8.500 na i oko stadiona.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*