Danas počinje jubilarni 25. Sarajevo Film Festival

Večeras počinje praznik filma u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Do početka 25. Sarajevo Film Festivala ostalo je još nekoliko sati. Očekuje se dolazak više od 1.300 gostiju iz svijeta filma, glumaca, režisera, producenata kao i brojne medijske ekipe.

Ovogodišnji festival donosi najbogatiji program do sada. Ispred Narodnog pozorišta postavljen je Festivalski trg, a tu su i prepoznatljive zastavice sa znakom Sarajevo Film Festivala u Festivalskoj ulici.

Svjetskom premijerom filma “SIN” – bh. rediteljice Ines Tanović, koji će biti prikazan u Narodnom pozorištu, kao i u Ljetnom kinu Raiffeisen SFF će biti večeras zvanično otvoren.

Publici će film u Ljetnom kinu Raiffeisen predstaviti ekipa filma predvođena rediteljicom ovog ostvarenja.

Od početka puštanja u prodaju ulaznica, za filmove ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala vlada veliko interesovanje domaće i regionalne publike. Ove godine, s obzirom da je u pitanju jubilarno izdanje festivala, povećano je interesovanje za sve filmske programe.

Ukupno će biti prikazano rekordnih 270 filmova, u 18 programa, iz 56 zemalja. Čak 68 filmova zabilježiće svjetsku, a 12 međunarodnu premijeru. 25. Sarajevo Film Festival održava se od 16. do 23. avgusta pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*