Metkovic, 300412. Policijski sluzbenici Granicne policije BiH od danas u podne su u strajku. Kontrola na granicnim prelazima traje duze nego sto je to uobicajno. Na slici: Kolona vozila na granicnom prelazu Doljani kraj Metkovica. Snimio: Denis Jerkovic / CROPIX

Velike gužve na granici BiH: Duge kolone vozila u oba smjera na više prijelaza

Duge su kolone vozila pri prelasku granice u oba smjera na graničnim prijelazima Doljani, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Kostajnica i Zupci, a na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Gabela Polje, Bijača, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Crveni Grm, Gorica i Osoje. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama, na magistralnom putu M-14/M-4.2 Srbljani-Ostrožac-Cazin danas i sutra (17. i 18.08.) od 08.00 do 20.00 sati saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na regionalne puteve (R-400 i R-401) i lokalne saobraćajnice, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*