Nove atrakcije za posjetioce ZOO vrta “Bingo” u Tuzli (VIDEO)

Zološki vrt u Tuzli otvoren je 2016. godine i od tada pa sve do sada, mališanima kao i njihovim roditeljima pruža pravu atrakciju.  Ono što je trenutno glavna atrakcija jesu mladunčad lava.

Naime, nakon što je lavica Nina prije 2 mjeseca na svijet je donijela tri ženska mladunčeta, potomke lava Tuma, oni su sada spremni da ih vide posjetioci ovog zoo vrta. Mladunčad su uz pomoć građana i njihovih prijedloga putem društvene mreže Facebok dobila imena: Rea, Lea i Dea. Njihov rast i razvoj teče odlično.

Od marta mjeseca 2019. pa do danas, u zološki vrt stiglo je 5 novih životinjskih vrsta, a to su: arapske najmanje divlje mačke na svijetu, zebra, valabi klokani, euroazijan igalo, i sibirski tigar.

A kada je u pitanju zabava za djecu i njihove roditelje, ono što je novina, jesu dvije velike vanjske igraonice kao i velika parkovska površina koja u sklopu koje imaju biciklističke staze, staze za šetanje, a sve se nalazi blizu jezera koje je u okviru Zološkog vrta Bingo.

O svim pomenutim aktuelnostima, u okviru otvorenog programa “Nedjeljom od 5” razgovarali smo sa dr.vet.med. Almom Karić, rukovodiocem ZOO vrta Bingo.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*