U narednim danima nove vreline, a krajem sedmice mogući pljuskovi

Nakon perioda nešto ugodnijih vremenskih prilika, širom BiH očekuje se novo povećanje temperature. U naredna tri dana u našoj zemlji preovladavat će pretežno sunčano vrijeme, a živa u termometrima će rasti do 35, na jugu zemlje i do 36 stepeni celzija.Danas će u BiH biti sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, dok će u Hercegovini biti jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 stepeni Celzijusovih.

Sutra se također očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

Već se u srijedu očekuje mala do umjerena oblačnost. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju na području Krajine i dijelovima centralne i sjeverne Bosne. Tokom noći sa srijede na četvrtak u Bosni se očekuje postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, dok će u Hercegovini biti vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U četvrtak se u Bosni prognozira pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje i do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 21 i 26. Najviša dnevna temperatura zraka u Hercegovini između 29 i 34 stepena, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*