Filozofski fakultet UNTZ dobio Otvorenu učionicu u atriju

U četvrtak, 22.8.2019. godine s početkom u 12 sati u atriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli bit će svečano otvorena učionica koju su uz finansijsku podršku Grada Tuzla, a u okviru projekta “Otvorena učionica na Filozofskom fakultetu”, u partnerskim odnosima realizirali Filozofski fakultet i Ekološki savez “Eko-Zeleni” TK.

Projekat Otvorena učionica na Filozofskom fakultetu podrazumijevao je prije svega prvu fazu uređenja atrija Filozofskog fakulteta u Tuzli što je tek početna platforma za realizaciju edukativnih, naučno-popularnih i promotivnih aktivnosti za studente/studentice Filozofskog fakulteta kao i za šire građanstvo.

Ovaj projekat će doprinijeti podizanju ekološke svijesti među studentima/studenticama, olakšati i obogatiti nastavni proces i pedagoški rad (posebno u okviru nastavnog predmeta Ekološka pedagogija), ali i zadovoljiti potrebe studenata/studentica Filozofskog fakulteta za boravkom na otvorenom, ekološki uređenom prostoru.

Ovakva otvorena učionica ne postoji na području Grada Tuzle, tako da su ovom projektnom idejom zadovoljene i potrebe šire društvene zajednice jer je planirano da se u Otvorenoj učionici na Filozofskom fakultetu održavaju i prigodne promocije knjiga, popularna predavanja za građanstvo o ekološkim ili drugim važnim temama.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*