Dva gola Aguera i jedan Sterlinga za novu pobjedu Cityja

Ekipa Manchester Cityja upisala je sigurnu pobjedu u meču 3. kola engleskog Premiershipa protiv Bournemoutha rezultatom 3:1.

Već u 15. minuti Građani su stigli u vodstvo. Kevin De Bruyne je upisao asistenciju, a gol postiže Kun Aguero koji je tako krunisao bolju igru svog tima na početku meča. Pred kraj prvog poluvremena, Raheem Sterling koristi asistenciju Davida Silve i postiže drugi gol za Manchester City.

Prije kraja prvog poluvremena, gledaoci na Vitality stadionu vidjeli su najljepši trenutak meča, a to je bio pogodak Bournemoutha kada je Harry Wilson fantastično pogodio iz slobodnog udarca.

U drugom poluvremenu, Manchester City je postigao i treći pogodak, opet nakon asistencije Davida Silve, s tim da je strijelac ovaj put bio Kun Aguero.

Treba reći da je VAR tehnologija i u ovom meču po ko zna koji put reagovala totalno nejasno, s obzirom na to da je sredinom drugog poluvremena David Silva očigledno udaren i zaustavljen u kaznenom prostoru Bournemoutha, uz to je stigao prije do lopte i imao je kontrolu nad istom, ali sudija je odlučio da to nije kazneni udarac.

Ipak, City je i bez tog penala ostvario pobjedu – drugu u ovoj sezoni, čime su stigli do sedmog boda. Prvi ostaje Liverpool koji ima sve tri pobjede do sada, prenosi Klix.


(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*