Dinamo, Zvezda i Olympiacos u Ligi prvaka

Nogometaši zagrebačkog Dinama, Crvene zvezde i Olympiacosa izborili su nastup u predstojećoj sezoni Lige prvaka.

Dinamo je sedmi put izborio plasman u najelitnije klupsko nogometno natjecanje na svijetu odigravši 1:1 na gostovanju kod Rosenborga, čime su “Modri” obranili prednost 2:0 iz prvog susreta.

Norvežani su poveli u 11. minuti golom Davida Akintole, a hrvatskog prvaka u Ligu prvaka odveo je bh. reprezentativac Amer Gojak fantastičnim udarcem u 71. minuti. Gojak je s više od 20 metara pogodio rašlje norveškog gola za konačnih 1:1.

U Beogradu Crvena zvezda i Young Boys također su odigrali 1:1, a drugu godinu za redom u grupnu fazu Lige prvaka plasirala se Zvezda zahvaljujući rezultatu 2:2 iz prvog susreta. Prvak Srbije poveo je u 59. minuti preko Alekse Vukmanovića, a gosti su izjednačili autogolom Ben Nabouhanea u 82. minuti.

Olympiacos je nakon uvjerljive pobjede 4:0 nad Krasnodarom bio bolji i u uzvratu od ruske momčadi. Dvostruki strijelac za grčkog doprvaka u pobjedi 2:1 bio je Youssef El Arabija u 11. I 47. Minuti, dok je gol za domaćina postigao Daniil Utkina 10. minuti.

U srijedu doznat ćemo imena preostala tri sudionika ovogodišnje Lige prvaka. Nakon 0:0 iz prvog susreta Ajax će protiv Apoela iz Nikozije tražiti pobjedu i plasman u grupnu fazu, dok će Slavia Prag i Club Brugge na svojim terenima braniti prednost od 1:0 nad Clujom, odnosno Club Bruggeom.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*