Zenica, Bosna i Hercegovina - 03.09.2019. : Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na treningu pred susrete kvalifikacija za EURO 2020. protiv Lihtenštajna 5. septembra u Zenici te 8. septembra protiv Armenije u Armeniji. ( Haris Badzic - Anadolu Agency )

Nogometna reprezentacija nastavlja sa pripremama: Moramo ostvariti šest bodova u dvije utakmice

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s pripremama pred susreta kvalifikacija za EURO 2020. Atmosfera u timu je dobra, poručili su danas nogometaši Irfan Hadžić i Marko Mihojević, javlja Anadolu Agency (AA).

Irfan Hadžić, bh. reprezentativac rekao je kako je sretan zbog poziva u reprezentaciju.

“Presretan sam zbog poziva u reprezentaciju, svi su me dobro prihvatili i velika je čast biti među ovakvim igračima. Očekivanja su velika, moramo dati svoj maksimum da dođemo do šest bodova. Moram se pokazati na trenizima, pa će selektor odlučiti ko će igrati. U svom klubu sam jedini reprezentativac i drago mi je kao i svima u klubu”, rekao je Hadžić.

Marko Mihojević, bh. nogometaš rekao je kako su svi igrači dobro raspoloženi i da jedva čekaju susrete.

“Velika je čast biti u reprezentaciji, dijeliti svlačionicu s takvim imenima. Na papiru su lakši protivnici, ali svakog protivnika treba maksimalno ozbiljno shvatiti i težiti da ostvarimo dvije pobjede i šest bodova. Tu sam da radim, da se dokazujem, pa vidjet ćemo. Selektor će odlučiti. Mislim da možemo izboriti svoje ciljeve, imamo ambnicije da se izborimo za to Evropsko prvenstvo. Zenica je uvijek davala podršku nama nogometašima, mislim da će tako biti i ovaj put i da upišemo tri boda. Svi igrači su dobro raspoloženi, bilo je problema s povredama, ali većina je igrača zdrava i svi jedva čekaju utakmicu i nadamo se tri boda”, rekao je Mihojević.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igra susrete kvalifikacija za EURO 2020. protiv Lihtenštajna 5. septembra u Zenici te 8. septembra protiv Armenije u Armeniji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*