Zeničkom tužilaštvu dostavljeni nalazi o slučaju Ajdinovići, ali ih neće saopćiti javnosti

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zaprimilo je nalaz i mišljenje vještaka Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica o simptomima trovanja djece koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići, ali ih neće saopćiti javnosti.

Saopćeno je kako je jedan primjerak navedenog nalaza dostavljen Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove ZDK u cilju poduzimanja mjera i radnji u upravnom postupku iz nadležnosti navedene Uprave. Informacije iz nalaze nisu saopćene.

“O rezultatima samog nalaza, a u cilju zaštite interesa formiranog predmeta Kantonalnog tužilaštva, Tužilaštvo u ovom momentu nije u mogućnosti obavijestiti javnost”, kazali s iz Tužilaštva ZDK.

Dodali su da će u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, u narednom periodu nastaviti poduzimati mjere i radnje po predmetnom događaju te je u skladu s tim već izdat nalog policijskim službenicima MUP-a ZDK za provođenje tačno određenih mjera i radnji. Po okončanju bit će donesena odluka o izdavanju naredbi za druga neophodna vještačenja a sve u cilju razjašnjenja stanja stvari, utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja pravilne i zakonite tužilačke odluke u ovom konkretnom predmetu.

Ranije je Kantonalna inspekcija Zeničko-dobojskog kantona zapečatila Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići, a vlasnik je odnio odluku da zatvori firmu zbog čega je bez posla ostalo 50 radnika.

Podsjetimo, nakon boravka u SRC Ajdinovići 18 djece, uključujući i mališane iz Slovenije, je završilo u bolnici zbog simptoma trovanja hranom. Oni su se žalili na nesvjesticu, povišenu temperaturu i povraćanje.

(RTV7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*