Prosinečki ostaje selektor

Predsjednik Elvedin Begić uspio je u svojoj namjeri. Uvjerio je Roberta Prosinečkog da nije sve izgubljeno i da povuče ostavku, saznaje portal Sportske.ba.

Prosinečki ostaje selektor do kraja kvalifikacija – potvrđeno je ovom portalu.

– Zapamtite, Bosna i Hercegovina će igrati na Evropskom prvenstvu – optimistički je poručio jedan od čelnika NSBiH.

Sportske.ba saznaju da su Elvedin Begić i Prosinečki nakon utakmice imali otvoren sastanak. Nije bilo povišenih tonova, ali je predsjednik Begić rekao kako neće dozvoliti da propadne ciklus.

Begić je na sastanku selektora i kapitena podsjetio na sličnu situaciju uoči svjetskog prvenstva u Brazilu. Prije utakmice sa Slovacima “situacija se otela kontroli”, nastala je podjela u svlačionici. Neki su otvoreno prigovorili tadašenjem selektoru Safetu Sušiću zbog poziva Izetu Hajroviću. Koji će se u revanš susretu sa Slovacima u Žilini pretvoriti u junaka utakmice. Hajrović je postigao evrogol za kapitalnu pobjedu “Zmajeva”.

Javnost je tek kasnije saznala za sastanak na kojem su pale teške riječi, a sa kojeg su, tadašnji kapiten Emir Spahić i Sušić izašli zagrljeni. Preostali dio kvalifikacija naš je tim završio trijumfom u Litvaniji, kada smo osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo.

Da li je sada na pomolu isti scenarij i ishod, znat ćemo već u oktobru. Odnosno nakon utakmica Lige nacija.

Premda je informacija o povlačenju ostavke povučena, nije nemoguće da se na letu od Jerevana do Sarajeva štošta promijeni. Po slijetanju na sarajevski aerodrom javnost će dobiti odgovor.


(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*