Nogometni savez BiH ponovo bez odgovornosti, kreće potraga za novim selektorom

Čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas će u Sarajeva raspravljati o ostavci selektora A reprezentacije Roberta Prosinečkog te povući i prve poteze kada je u pitanju njegov nasljednik. Prosinečki je i jučer po povratku u glavni grad BiH iz Armenije, gdje su Zmajevi u nedjelju doživjeli debakl, potvrdio svoju odluku, koju bi danas članovi Izvršnog odbora NS BiH trebali usvojiti na vanrednoj sjednici.

Predsjedniku Saveza Elvedinu Begiću i saradnicima potom slijedi vrlo zahtjevan zadatak oko izbora novog selektora budući da već za mjesec dana reprezentacija igra nove kvalifikacione mečeve za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Naime, prvo ćemo dočekati selekciju Finske u Zenici već 12. oktobra u susretu koji jednostavno BiH mora pobijediti, a potom tri dana kasnije gostujemo Grčkoj.

Jedna od opcija za novog selektora je prekomandovanje aktuelnog šefa struke mlade reprezentacije BiH Vinka Marinovića u A tim, a druga je da se pokuša naći u kratkom roku jedno sasvim novo trenersko ime.

U tom slučaju bi se vjerovatno formirala komisija koja bi imala zadatak sastaviti spisak kandidata i obaviti razgovore s njima, kako bi na kraju čelnici Saveza donijeli konačnu odluku.

Zanimljivo da se i nakon novih neuspjeha reprezentacije isključivo mijenjaju samo selektori, dok su odgovorni iz krovne kuće bh. nogometa apsolutno nedodirljivi uprkos očitim pogrešnim procjenama prilikom izbora onih koji će voditi naše najbolje nogometaše.

Inače, vanredna sjednica Izvršnog odbora počinje danas u 15:00 sati.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*