Na Bjelašnici jutros 5 stepeni, objavljena prognoza do petka

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

U srijedu, 11.09.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalno će padati slabija kiša ili kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U četvrtak, 12.09.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se prognoziraju na sjeveru i istoku Hercegovine, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje i do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U petak, 13.09.2019., u Bosni prije podne dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje do 29 stepeni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*